20-03-2015 

Experience # 10

Waar vind je in Breda nu een avondvullend programma met long-duration performance art? Experience organiseert haar tiende evenement op vrijdag 20 maart in samenwerking met Electron. Om half acht starten de performances. Iedereen welkom aan de Kopse Kant van Electron.

Experience is een initiatief van Lars Reen en Imke Zeinstra, twee beeldende kunst studenten aan AKV| St. Joost Breda. Het is een platform voor studenten, pas-afgestudeerden en jonge kunstenaars die toegewijd zijn aan Performance Art. In hun derde academiejaar verlangden zij naar een podium voor hun werk, hierop ontwikkelden zij Experience. De eerste editie vond plaats in de Gouden Garage van stichting BRAAK! Het initiatief is in tien edities uitgegroeid tot een evenement dat performance kunst in verschillende contexten plaatst. Eerdere edities vonden plaats bij IDFX, Belcrum Beach en ’t Hijgend Hert. In het afgelopen jaar is er een netwerk van kunstenaars ontstaan die hun werk delen en in gesprek gaan over hun praktijk. De organisatoren, die ook zelf performen tijdens het evenement, dragen met hun initiatief bij aan een open ruimte voor experimenten en een goed gesprek.

Voor ieder evenement gaat Experience een samenwerking aan met een instelling. Met Experience #8 en #9 zijn ze te gast geweest bij de Oude Rechtbank in Eindhoven en PAE in Rotterdam. De laatste editie bestond uit een programma van 8 internationale performance kunstenaars. De werken werden na elkaar getoond met een korte pauze. Interactieve, politieke, theatrale en plaatsgebonden performances, iedere performer had de ruimte om zijn eigen interessegebied te onderzoeken.

Bij Experience #10 komen andere facetten van de performance kunst aan bod, zoals het esthetische, het sculpturale en het choquerende. Het evenement krijgt de vorm van een expositie, waar performances van verschillende tijdsspannen gelijktijdig worden getoond. Bezoekers zijn uitgenodigd om door de verschillende werken heen te lopen.

Met: Vincent Campos (FR) | Carlos Salazar Lermont (VE) | Nina Orteu & Blázquez (ES) | Lars Reen (NL) | Lotte Wijers (NL) | Jolijn de Wolf (NL) | Imke Zeinstra (NL)

Voor meer informatie:
www.facebook.com/PerformanceExperience

Schermafbeelding 2015-03-04 om 19.50.02