27-05-2014 

Veranderfabriek

een Multatulilezing voor jongeren

Op donderdag 27 mei presenteert stichting Electron Breda De Veranderfabriek, een door en voor jongeren georganiseerd evenement dat richt richt op (de grenzen van) vrijheid, democratie en samenleven. Verschillende workshops dagen studenten en young professionals uit om na te denken over het samenleven in de toekomst. Denk jij mee?

Centrale vragen tijdens de Veranderfabriek zijn: Wat betekent vrijheid en waar houdt deze op? Hoe ziet onze democratie er in 2025 uit? Is het daarbij mogelijk om met iedereen rekening te houden en moeten we dat willen? En welke skills hebben we nodig om samen te leven in de toekomst? In twee workshoprondes worst ingegaan op bovenstaande vragen.

De workshops worden gegeven door Seyda Buurman (bekend van Het Grote Racisme experiment van BNN), Wassila Hachchi (Tweede Kamerlid voor D66) en Jessica Tangelder (trainer, coach en oprichter van JoinedGenerations). “Juist door interactieve workshops van inspirerende rolmodellen en veel ruimte voor eigen inbreng hopen we jongeren echt te betrekken,” aldus Eric Masteling van de van de Bredase Jongeren Raad. Na afloop van de workshops is er een borrel waar gelegenheid is tot napraten over opgedane ervaringen die avond.

Het evenement vindt plaats op dinsdagavond 27 mei van 19:30 tot 23:00 uur in Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda. Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht. Dit kan online via http://www.bredasejongeren.nl/deveranderfabriek

De Veranderfabriek

De Veranderfabriek is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Multatulilezing en de Bredase Jongeren Raad. De stichting heeft de ambitie om meer jongeren aan te spreken middels haar activiteiten. De prestigieuze tweejaarlijkse lezing in Breda heeft al vele gevestigd e namen als sprekers gehad, onder wie Guy Verhofstadt, Frits Bolkestein en Jan Pronk maar “is desondanks niet heel aanprekend voor jongeren. Daar willen we verandering in brengen,” aldus Farid Bouchlagmi van de Bredase Jongeren Raad.

De veranderfabriek