26-10-2013 

Nanne Meulendijks

In de presentatie zijn de originele werken te zien uit haar graphic novel ‘De wake’, naar een verhaal van Ronald Giphart. 


Uitgeverij Podium schrijft:
“...In de vertelling maken een hoogleraar en zijn echtgenote een bergwandeling in Zweden. Maar dan slaat het noodlot toe, en komt de hoogleraar om het leven. Zijn vriendenclub besluit een oude belofte gestand te doen en een wake voor hem te houden. Omdat in literatuur alles mogelijk is, aanschouwt de hoogleraar de wake postuum: ‘Hoe dichter bij de dood, hoe minder onzin en tijdverspilling we onszelf zouden moeten toestaan. Tenminste, dat zou mijn conclusie zijn geweest als ik het was die had gewaakt bij een te vroeg gestorven vriend.’

Op virtuoze wijze heeft Nanne Meulendijks het verhaal omgezet in beelden. In haar woorden: ‘De pure rouwgevoelens, afgewisseld met geraffineerde emoties als cynisme en jaloezie, fascineerden me. Het was voor mij een uitdaging precies de juiste lichaamstaal voor de personages te vinden.’Over het voorproefje van deze graphic novel dat verscheen als nieuwjaarsgeschenk, schreef Het Parool: ‘Stripachtig en ook echt complementair. Fraai, fraai, fraai.’”

www.nannemeulendijks.eu


Opening
26 oktober 2013 
15:00 uur 

Expositie
27 oktober tot en met 30 november 2013

Nanne_Meulendijks_en_Ronald_Giphart_De-wake