11-10-2013 

NIEUW HAAGS BLIK #1

Stichting Electron is de locatie voor een nieuwe voorstelling van Vitobrothers: “Nieuw Haags Blik #1”, in samenwerking met digital artist Lisette Huizinga.Rode draad in deze voorstelling is de interactie tussen de musici en (ver)beeldende kunst, waarin illusie en werkelijkheid elkaar afwisselen. De voorstelling is twee maal te zien in de Grote Hal van Electron, Belcrumweg 19. 

 

 

Het publiek bevindt zich in een surrealistisch decor waar, tussen de prachtig in elkaar vervloeiende filmschilderijen, de muziek zich improviserend een weg baant. Door een wereld die we allemaal herkennen maar tegelijkertijd vervreemdend is. 

De twee musici - Michael Varekamp (trompet) & Wiboud Burkens (keyboards) bevinden zich in een virtuele ruimte. De geprojecteerde, virtuele wereld is een reflectie van de stad in al haar facetten, die continue langzaam verandert van gedaante. De musici vertolken deze virtuele wereld in drie betoverde soundscapes: soms ijskoud, dan weer hectisch en expressief; liefdevol maar soms ook gevaarlijk of donker en altijd in beweging.

Met Nieuw Haags Blik#1 wil Vitobrothers een nieuwe, andere relatie scheppen tussen beeld, muziek en publiek. Samen met digitaal beeldkunstenares Lisette Huizenga is een totaal nieuw en intrigerend beeldend muziekstuk gemaakt dat door gebruik van moderne technieken een fascinerende wereld van illusie en werkelijkheid laat zien. Een nieuwe blik op een wereld die niet lijkt op wat hij is, een muziekstuk die een moderne stad laat horen. 


‘Nothing happens until something moves’ 
- Albert Einstein 


Bezetting 
Wiboud Burkens keyboards & sounds
Michael Varekamp trumpet & sounds
Lisette Huizenga digital paintings 

Voorstelling
11 en 12 oktober 2013 
Inloop vanaf 20:00 uur 
Aanvang 21:00 uur 
Kaarten: € 5,-

Locatie
Grote Hal van Electron 
Belcrumweg 19 
4815 HA Breda

 

 

 

flyer nieuw haags blik voor