30-04-2015 

Lezingenreeks NHTV

Wie maakt de stad in het Jaar van de Ruimte?

Aankomende maanden staat in het teken van de Studium Generale lezingenreeks van NHTV en BLASt: Wie maakt de stad in het Jaar van de Ruimte? Uiteenlopende onderwerpen als de toekomst van de (vinex)wijk, de impact van verschillende vervoerswijzen op de stad tot de opkomst van de pop-up city staan centraal op de aankomende donderdagavonden in het Electron Cafe. De lezingen zijn vrij toegankelijk.

Een overzicht van de data & onderwerpen:

30 april: Els Bet & Wolter van Proosdij: Els Bet en Wolter van Proosdij waren de stedenbouwkundigen van de VINEX wijk Ypenburg, ze geven een lezing over het plan en de ambitie van de wijk Ypenburg, hierbij reflecteren ze op de huidige situatie, zijn de ambities ingelost of niet? en detoekomst van de wijk en VINEX in het algemeen.

21 mei: Rob Adams, Sixfingers: Rob Adams is een innovator, het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe producten en diensten is zijn vak, hij zal een inspirerend verhaal vertellen over hoe je kan innoveren in de ruimtelijke ordening.

28 mei: Ron Bos, mobiliteitsdeskundige Goudappel-Coffeng en Sven Prince, documentairemaker Faithful to the Subject: Hoe beïnvloedt veranderende mobiliteit de manier waarop we onze wereld vormgeven en welke invloed heeft fietscultuur op de beleving van de stad. Twee perspectieven op een onderwerp, Ron Bos en Sven Prince houden zich beiden bezig met de impact van verschillende vervoerswijzen op de stad, op onze beleving van ruimte, afstand en tijd.

4 juni: Prof. Dr. Len de Klerk is verbonden aan de UVA waar hij hoogleraar Stedelijke en Regionale planologie aan de faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Hij geeft zijn visie op de motieven strategiën voor stadsvernieuwing door de eeuwen heen. Waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe en wat zijn actuele opgaven in de toekomst voor de stad?

11 juni: Jeroen Beekmans en Joop de Boer, Pop-Up City. Jeroen Beekmans en Joop de Boer zijn de oprichters van het platform Pop-Up City en het boek Pop-Up City: City Making in a Fluid World. Ze beschrijven de opkomst van een nieuwe revolutie in stadmaken met pop-up en flexibiliteit als startpunt, de wereld wordt steeds 'vloeibaarder' met het gevolg dat stedelingen, ondernemers en overheden verfrissende oplossingen verzinnen om om te gaan met de permanente staat van verandering.

 

Locatie: Electron Cafe, Belcrumweg 19 

Deuren open 19h | Start 19.30h

Schermafbeelding 2015-04-30 om 13.45.35