04-06-2016 

EXPO@IDFX : Eva Schalkwijk

Waar ligt de grens tussen het alledaagse en het artificiële? 

Van zaterdag 4 t/m zondag 19 juni 2016 exposeert de videokunstenaar Eva Schalkwijk (Tilburg) voor EXPO@IDFX bij Electron. 

Schalkwijk studeerde beeldende kunst aan AKV St. Joost en werkte twee jaar in Studio for Immediate Spaces aan het Sandberg Instituut in Amsterdam (2015). Haar ideeën over de constructie van de werkelijkheid en haar blik op de wereld zijn de beginpunten in het maken van films. Waar ligt de grens tussen het alledaagse en het artificiële? Wat is werkelijkheid en wat fictie? De dingen waarvan men aanneemt dat ze normaal zijn, zijn eigenlijk vreemd. In Sidewalk Scenes laat Eva verschillende videowerken zien waarin ze een blik werpt op de openbare ruimte. De stoep is een weg voor voetgangers, een alledaagse plek, een plek waar veel gebeurd. Er wordt aandacht besteed aan situaties, objecten en het ontwerp van de stoep zelf.

Bij Sidewalk Scenes laat Eva verschillende videowerken zien waarin ze een blik werpt op de openbare ruimte. De stoep is een weg voor voetgangers, een alledaagse plek, een plek waar veel gebeurd. Er wordt aandacht besteed aan situaties, objecten en het ontwerp van de stoep zelf.

Lees het artikel op witterook.nu

Praatgroep de Stoep za 18 juni 15:00 u

Terwijl de expositie geopend is zal er een evenement plaatsvinden waar mensen worden uitgenodigd om hun verhalen (observaties, theorieën en vondsten) over de stoep te delen. 

De stoep dient als inspiratie bron voor een open gesprek, waar iedereen iets mag vertellen of tonen; kunstenaars, architecten, ambtenaren, fotografen, filosofen, ontwerpers en alle andere gebruikers van de openbare ruimte. Wat valt je op? Welke situaties heb je meegemaakt op straat? Zijn er foto’s of filmpjes van? Heb je ooit een object gevonden op straat? Kunstenaars zijn welkom om werk te tonen. Zangers zijn welkom om een lied te zingen. Schrijvers zijn welkom om een tekst voor te dragen. Meer info? info@evaschalkwijk.com

Opening za 4 juni 16:00 u Kopse Kant Electron

donderdag t/m zondag (19 juni) tussen 14:00 en 17:00 u

 

www.facebook.com/events

 

Schermafbeelding 2016-05-23 om 19.25.55-1