18-04-2015 

AC Berkheimer

OnderstroomBreda ziet graag leuke en bijzondere bands in Breda optreden. Na een succesvolle aftrap is het nu de beurt aan het Rotterdamse AC Berkheimer. Op 18 april staat deze band geprogrammeerd in het Electron Café

Op 27 maart is OnderstroomBreda succesvol van start gegaan met een optreden van het Groningse Sexton Creeps. Met een luidruchtige en energieke show brachten ze een mooi eerbetoon aan de legendarische Para, voordat deze definitief de deuren sluit. Dit smaakt naar meer!  

Ook de komende maanden zullen we weer diverse optredens op unieke locaties organiseren. Onderstroom biedt daarmee ruimte aan een mix van (pop)muziekstijlen op verrassende locaties in Breda die bijdrage aan de beleving. De voorkeur ligt bij bands uit het genres als indiepop, new wave / post-punk, nu wave, shoegaze, psychedelische rock, krautrock en electro. 

Op 18 april is het binnen Electron tijd voor AC Berkheimer. AC Berkheimer omschrijft haar eigen sound prachtig als een ‘Wall of Melancholy’. Daarmee weet je precies wat je krijgt, stevige gitaren waarin de dromerige en donkere stem van Gwendolien Douglas is verweven. De spanning die dit oplevert is bijna tastbaar. Ze bestaan al weer sinds 2005 en in die tijd  heeft het Rotterdamse viertal drie albums en een EP uitgebracht. In 2013 kwam ‘Equation of State’ uit op het voortreffelijke Subroutine label. In acht nummer in een kleine 20 minuten is het hen gelukt om een voortreffelijke live-geluid ook goed op vinyl te krijgen.

Locatie: Electron Cafe, Belcrumweg 19

Zaal open: 20.30 / Aanvang: 21.30, entree: €4,- 

Meer informatie bij Frank Delhij (06-10582796), Jaap den Hollander (06-34849043), Patrick Hoksbergen (06-) of via Onderstroombreda@gmail.com. Meer over de evenementen op www.onderstroombreda.nl en via www.facebook.com/onderstroombreda

berkheimer