16-11-2014 

Far-out Fangtooth & The Homesick

Zondag 16 november presenteren we in samenwerking met platenshop Grey de underground bands FAR-OUT FANGTOOTH en THE HOMESICK.

Far-Out Fangtooth komt uit het verre Philadelphia en bracht reeds 2 LP’s uit op het Siltbreeze label. Waar die eerste LP is nog erg duister en met een voet in de eighties postpunk en de andere in de overstuurde psychedelia, doet het repertoire ook zeker denken aan Sonic Youth. Op de tweede onlangs uitgekomen LP zijn ook invloeden van Jezus en Mary Chain, Sort Sol en uit de Engelse psychedelia te horen, al is Joy Division nooit ver weg. Een week later is Far-out Fangtooth nog te horen op Le Guess Who in Utrecht.

The Homesick is een veelbelovende Nederlandse band die weliswaar nog geen vinyl heeft uitgebracht, maar wel in de kijker staat. Ze brengen een eigentijdse mix van cold wave en psychedelica met shoegazer noise gordijnen ofwel „een combinatie van cultnoise, dreampunk en psych-pop." Deze stevig aan de weg timmerende band won onlangs de kleine prijs van Friesland.

Far-out Fangtooth komt uit het verre Philadelphia, USA. Met hun inmiddels goed ontvangen LP's brengen zij een mengeling van Coldwave elementen (Joy Divsion, Bauhaus, Christian Death) en psychedelische invloeden van Engelse late jaren 60 bands. Een uberhippe sound!

The Homesick, uit het Friese Dokkum, doet denken aan de Diiv, maar is wel een stuk 'noisier.' Een band waarvan we zeker nog veel gaan horen!

Zondag 16 November
Zaal open 20.00 uur. 
Entree 7,50 euro.

Locatie
Electron Café 
Belcrumweg 19

Facebook 

Info Grey: 06 36094728

Grey1banner

Jenna Art