23-04-2017 

HUISKAMER KUNSTROUTE 2017

Bomvol programma met verschillende makers & nieuw talent

Hij zit weer bomvol nieuw en gevestigd talent: de HUISKAMERKUNSTROUTE door Expeditie Belcrum-Linie & ElectronDeze editie staat in het teken van het thema MAKEN. Laat je inspireren door de verschillende makers tijdens de route, terwijl we hen bezoeken op unieke locaties in Linie

Programma:

ROUTE A 13:00 of 14:30 uur


Dansnest - Courtyard
DANS
Moderne dans voert de boventoon: speels, energiek en kwetsbaar tegelijk. Het heeft iets van freerunning en theater in zich. De danseres is een opvallende verschijning die zichzelf wegwijs maakt op deze prachtige locatie, met omstanders en de onverwachte dingen die hier gebeuren. Of zouden kúnnen gebeuren. Hier, op deze plek...

Ons Label Breda - Het Naaiatelier
MAKEN
Ons Label biedt kansen aan mensen op het gebied van leren en werken. Het Naaiatelier maakt hoogwaardige ambachtelijke producten, zoals kussens en leren tassen. Zelfs jouw eigen ontwerp of wensen kunnen ze voor jou en met jou maken. We bezoeken het bijzondere atelier van deze bijzondere dames: hiér kunnen we zien, ruiken, horen, voelen én ons laten inspireren door wat hier allemaal gemaakt wordt.

Studio Solo - De geheimen van muziekproductie
MUZIEK
Een muzikant speelt, een manager regelt en fans applaudisseren. Maar de producer, wat doet die eigenlijk in dit geheel? En vooral, hoe doet hij dat? Je hoort op de radio vaak dat een producer belangrijk is. En waarom reizen bands naar de andere kant van de wereld voor een samenwerking van hun keus? En hoe anders kan een andere producer dan klinken? Een korte kijk in de keuken van muziekproductie.

Studio Anti-Held ism Grafische Werkplaats RAAF - Illustraties, grafiek & zeefdrukken 
GRAFISCH
Van gezeefdrukte concertaffiches tot grote muurschilderingen en van alles er tussen in. Met een eigen stijl creëert Sjoerd verhalen in zijn illustraties. Maar vertelt hij ook hoe dat nu allemaal werkt, zo’n zeefdruk maken… En handen uit de mouwen, want je mag zelf ook aan de slag! 

ROUTE B 13:00 of 14:30 uur

Maarten van den Berg - Alleen pinguïns zijn zwart-wit
CABARET
Hij loopt als een pinguïn zegt hij zelf. En zijn gesprekken gaan binnen 3 zinnen over Hitler. Niet heel gek overigens, onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten zijn ouders (beiden dominee) hem tijdens vakanties langs zo’n beetje alle joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen. Verder is hij laatst zeven uur in de supermarkt geweest en schaamt hij zich voor zijn Suitsupply-pak. Waarom? Dat legt hij allemaal uit in zijn show.

Zangstudio Eigenwijs 
ZANG 
Zingen is voor velen spannend om te doen. De stem is immers het meest persoonlijke instrument dat er bestaat en je stem laten horen voelt vaak kwetsbaar. Maar tegelijkertijd is bewezen dat zingen blij maakt! En dat geven we je graag tijdens de route mee! Iedereen van jong tot oud, gevorderd of beginner is welkom tijdens deze zangles! 

Theater Storm - Repetitie Terras 
THEATER 
Een mix van lef, humor en nieuwsgierigheid, dit is wat zij in huis hebben! Tijdens de route lopen we binnen tijdens een repetitie van de voorstelling ‘Terras’. ‘Vol dromen en vertrouwen vertrekt een wereldreizigster naar een onderontwikkeld gebied. Hier wil zij met haar spaarcenten ‘iets goeds’ doen. Haar reis krijgt een onverwachte wending en ze komt terecht in een luxe resort. De omstandigheden in het land staan lijnrecht tegenover deze plek, waardoor iedereen verstrikt raakt in bizarre situaties…’ 

SMO Breda - Breda Zoemt
MAKEN 
Breda Zoemt is een activeringsproject van SMO Breda. Samen met hun cliënten en ervaren imkers verzorgen ze honingbijen. Om alles een goede basis te geven (imkeren is leren, doen en samen volgende stappen bepalen), is leren een groot onderdeel van het project. In de winter is het rustiger en worden er bijenhotels van klein tot groot gemaakt. 

 

Meer info & inschrijven via expeditielinie.nl

huiskamerkunstroute-1