07-10-2016 

OnderstroomBreda presenteert Harpp (BE) & FOPAW (BE)

Rock, jazz en blues in één (Harpp) &  psychedelische stoner-metal (FOPAW)

OnderstroomBreda heeft weer fijne bands weten vast te leggen. Aanstaande vrijdag 7 oktober is het café van Electron het podium voor een nieuwe definitie van muziek. Harpp mixt blues, jazz, rock en wat niet meer tot een cocktail die naar meer smaakt. FOPAW tapt uit een ander vaatje en mixt stoner-metal met psychedelica tot een ware hippie metal. Beide bands uit België dus een superavond gegarandeerd!

 

Harpp (BE) rock, jazz en blues in één & FOPAW (BE) psychedelische stoner-metal (= hippie metal)

Electron (Belcrumweg 19, Breda) | Zaal open 21.00 uur, Aanvang 22.00 uur

Toegang 7,50 | Online voorverkoop 6,00 | Studenten 5,00

Facebook event

 

 

Harpp 

Garage rock? Psychedelica? Aggressive jazz-blues? Well, labels bestaan niet meer. Geïnspireerd door 60’s en 70’s rock ’n roll en bluesrock, 90’s garagerock en hedendaagse jazz staat Harpp garant voor snedige nummers die tegelijk ruimte laten voor improvisatie en uitgesponnen instrumentale stukken. Ondertussen brachten ze hun eerste EP ‘Sun White Sun’ uit. Géén idee wat daar in Dendermonde in het pompwater zat toen de jongens van Harpp besloten om op eigen houtje een EP te maken, maar er zijn meer artiesten die daarvan een flinke slok moeten nemen.

 

FOPAW 

Dit is de afkorting van Future Old People Are Wizards. De quote zou afkomstig zijn uit de hilarische animatie reeks ‘Family guy’. Geeft al aan dat er met een stevige knipoog naar de muziek geluisterd kan worden. Stijn Vanmarsenille (Elefant, Drums Are For Parades, Maya’s Moving Castle en Waldorf) op gitaar en zang. Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle,…) op keys en zang en achter de drums vinden we Sylvester Vanborm (Wallace Vanborn). Mooi stel. Stevige muziek die niet hard speelt als het geen toegevoegde waarde heeft. 

 

OnderstroomBreda

Wij vinden dat over smaak niet valt te twisten, maar over het aanbod in Breda wel. OnderstroomBreda haalt bands naar Breda die er nog niet hebben gestaan én waarmee we iets unieks toevoegen. We bieden (opkomende) bands met een duidelijke eigen stijl en invloed een podium. Maandelijks programmeren we bands op de golven van new wave, post-punk, psychedelische rock en elektro.

 

harpp-1