22-11-2015 

Shannon and the Clams

Voorprogramma voor de getalenteerde Bredase garage band Passing Goat

Shannon and the Clams is het indie garage punk trio uit Oakland dat bekend staat om haar vintage sound met elementen van doo-wop, klassieke R&B, garage psych en surf. De band wordt wel vergeleken met Buddy Holly en meidenbands uit de jaren zestig, niet heel gek wanneer ze aangeven van van gouden ouden uit de jaren '50 tot punk uit de jaren '80 te houden. De band bestaat uit zangeres en bassiste Shannon Shaw, Cody Blanchard op de gitaar en Ian Amberson op de drum. 

Gone by the Dawn is het laatste album en wordt wel hun beste tot nog toe genoemd. Complexiteit, mysterie en muzikale eigenaardigheid kenmerken het album volgends Eric Swedlund van Paste Magazine. Songteksten van Gone by the Dawn ontstonden naar aanleiding van twee breakups, waarin Shaw en Blanchard een inkijkje geven in hun eigen rouwproces. Het nieuwe album verweeft een vrolijke muzikale ontsnapping met een zware emotionele reis via de songteksten. Met Gone by the Dawn tillen The Clams zich naar een heel nieuw niveau.

22 november staan ze in ons cafe. In het voorprogramma staat de getalenteerde Bredase garage band Passing Goat. Deuren openen om 20:00 uur. 


Schermafbeelding 2015-11-08 om 22.43.26-1