14-03-2015 

The Garden

garage punk van de muzen van Saint Laurent & psychedelische garage van Iguana Death Cult 

Grey en Stichting Electron presenteren op zaterdag 14 maart de garage punk band The Garden. Dit duo uit Orange County, California, ontwikkelde haar eigen Vada Vada muziekgenre met een innovatieve mix van elektronische punk door basgitaren en drums. De jongens zijn de zelfbenoemde indringers van een nieuwe wereld; grenzeloos, geïnformeerd met een gelikte sound voortkomend uit beheersing en oude ideologieën. De tweeling put inspiratie uit het classicisme van de punk, maar blijft wide-open en vatbaar voor invloeden uit 90s hip hop en big beat electronica. The Garden is een intellectueel antwoord op critici van de postmoderne, pantheïstische generatie van muziekliefhebbers die moeite hebben met oneerbiedige punk.

The Garden stamt uit 2011, maar Fletcher en Wyatt speelden al ruim tien jaar voor deze tijd. Met een vader die muziek van de The Prodigy, Fatboy Slim en The Normal draaide, kregen de broers al vroeg verschillende genres met de paplepel ingegoten. Het duo werd gecontracteerd bij het punk label Burger Records en bracht in 2013 het achttien minuten tellende album The Life and Times of a Paperclip uit waarin saaie en abstracte vertellingen van levenloze objecten centraal staan.

Hedi Slimane koos de androgyne broers in 2014 als muzen voor Saint Laurent Paris en liet ze de mannenshow in 2014 lopen. Licht ironisch is het natuurlijk wel; het anti-commerciele punkduo dat het gezicht wordt van een ultracommercieel modelabel. Deze modetour gecombineerd met een trouwe fansbase via Burger records heeft The Garden wel mooi een trouwe fanbase uit LA en een groeiend wereldwijd publiek opgeleverd. Volgens de jongens is de band als een kunstproject dat blijvend in ontwikkeling is. Nog steeds rauw als in het begin, maar altijd in beweging.

Het voorprogramma van deze avond is voor Iguana Death Cult uit Rotterdam, Zevenbergen en Breda. Hun moderne versie van psychedelische garage is smerig, melodieus en krachtig. De band haalt haar inspiratie uit sixties bandjes (als The Seeds, The Sonics, The Electric Prunes), maar ook uit punk (Black Flag, Dead Kennedy’s, The Stooges) en hedendaagse bands als Thee Oh Sees, Ty Segall en Night Beats.

facebook.com

the garden