28-01-2015 

The Paperhead

brengt psychedelica, avant-pop, cosmic country, acid folk en krautrock in de mix

Woensdag 28 januari staat er wederom een underground band op het programma. The Paperhead zal vanaf 20.00 uur het Electron Café op zijn kop zetten waarbij Mooon NL het voorprogramma zal verzorgen Met dank aan Grey Records.

The Paperhead is de formatie die in 2009 werd gevormd door drie jeugdvrienden (Ryan Jennings, Walker Mimms en Peter Stringer-Hey). Na live optreden in de DIY Nashville scene en het opvoeren van hun eigen "happenings” compleet met lichtshows, bracht de band haar debuutalbum Focus In On The Looking Glass in 2010 uit. De band begon direct vervolgopnames in hun thuisstudio geïnspireerd en geleid door hechte vriend Jeffrey Novak van Cheap Time. Na anonieme inzending op advies van Novak, bracht Trouble In Mind het album s/t uit in 2011.

Africa Avenue is het nieuwste album, vernoemd naar de straat waar de bandleden als kinderen uithingen, en werd geschreven en opgenomen door de groep zelf begin 2014 in de garage van bassist Stringer-Hye. Het geluid is nog steeds geïnspireerd door psychedelica, maar wordt hier uitgebreid met elementen van avant-pop, cosmic country, acid folk en krautrock in de mix. Het resultaat is het meest gefocuste en originele geluid in hun geschiedenis.

The Paperhead timmert aan de weg en krijgt een steeds grotere achterban. In de winter van 2015 staat een grootschalige Europese tour gepland.

Mooon

Mooon is een piepjonge band (2013) uit Aarle-Rixtel die moderne psychedelische garage blues belooft met uitstekende melodieën. Het trio bestaat geheel uit familie; twee broers en hun neefje.

Samenwerking

Recordshop Grey en Stichting Electron gaan in 2015 structureel de samenwerking aan in de programmering van nieuwe, opkomende bands in het Electron Café.

 

Band members The Paperhead:
Ryan Jennings: guitar, vocals
Walker Mimms: drums, vocals
Peter Stringer-Hye: bass, vocals
Matt McQueen: organ, keys, vocals

Wanneer en waar?

Woensdag 28 januari
Electron Cafe (Belcrumweg)
Deuren openen om 20.00 u

Voorverkoop kaartjes: € 6,00

Aan de deur: € 7,50

Voorverkoop via:
Electron | Speelhuislaan 171
Grey | Van Coothplein 7
Roots | Van Goorstraat 4
Tunesville | Haagdijk 16
Velvet |Tolbrugstraat 12
Bonk | Veemarktstraat 68

www.pastemagazine.com

noisey.vice.com

club poster