18-05-2015 

Tomorrow's Tulips

Electron en Grey Records presenteren underground band Tomorrow’s Tulips

18 mei is het al weer tijd voor de vijfde opeenvolgende underground band in de reeks. Grey en Electron presenteren de mannen van underground band Tomorrow’s Tulips in het Electron Cafe. 

Het geluid van Tomorrow's Tulips ontstond ergens tussen LA en San Diego en is een waar eerbetoon aan de DIY mentaliteit uit de jaren negentig, ook wel omschreven als 'pavement on the beach’, 'loser rock’ en 'bummer pop’. Tomorrows Tulips is ontstaan uit Alex Knot’s eerdere band Japanese Motors (onder Vice Records) in 2010. Geboren en opgegroeid in Zuid-Californië, houden deze jongens de traditie van de lichtvoetige, experimentele underground rockmuziek levend. En daarmee doen ze niet alleen de jaren '90 herleven.
 
Al snel na het succes van de slaapkameropnames bracht Thomas Campbell het debuutalbum "Eternally Teenage” bij zijn toenmalige label Galaxia Records. Het volgende album "Experimental Jelly” werd in 2013 door Burger Records uitgebracht en was goed voor een diverser geluid dan haar voorganger, mede te danken aan de toevoeging van Ford Archbold op basgitaar en aanvullende vocalen. "Experimental Jelly” werd opgenomen door Jamie Duther (Holy Shit, Sam Flax), die de group ontmoette tijdens tournees. Tomorrows’ 3de LP "WHEN” laat de ontwikkeling zien door een mix van pop met post pun, noise rock, en DIY opnametechnieken - ontwikkelingen die staan voor een voorliefde voor experimentator en toevallige deconstructie. 
 
Het voorprogramma is voor garagepunkband Haxxan met hun energie en snelheid die herinnert aan de tweede golf punkbands uit de jaren ’80, de lichting die het genre naar een boosaardiger en meer politieke hoogtes tilde. 
 
Maandag 18 mei, deuren open om 20:00 uur
Voorverkoop kaartjes € 6 / Aan de deur € 7,50
Voorverkoop via Electron, Grey, Tunesville, Velvet, Bonk 
TomorrowsTulipsflyerVoorkant

Design: www.jenna-arts.com