01-07-2015 

Bart Lodewijks

Medio Juli publicatie Liniedrawings door Bart Lodewijks verkrijgbaar 

De krant is te verkrijgen in het Liniekwartier, Podium Bloos, Stichting Electron, Bredaas Museum, Moti, Nieuwe Veste/Bibliotheek, Belcrum Beach en KOP.

Een voorproefje: 

"Telkens als ik in het Liniekwartier aankom om krijttekeningen op straat te maken regent het. Buiten werken is daardoor geen optie. Schuilend voor de regen lunch ik in de Marokkaanse viszaak ‘Het Lekkerbekje’, laat mijn haar knippen bij de herenkapper Jan en drink Arabische koffie in café Edison. 

De eerste tekening die in de buurt verschijnt, is in de kapsalon van Jan. Dit werk wordt opgevolgd door een tekening op het interieur van het Lekkerbekje en in de daarnaast gelegen 1-euro shop. De eigenaar van het Lekkerbekje komt zelf met het idee of ik een tekening op de nabijgelegen moskee wil maken. Hij draagt mij voor aan het bestuur van de gebedsruimte. Het bestuur verwijst mij door naar de Islamitische basisschool die grenst aan het gebouw van de Jehova’s getuigen. Ondertussen wil Ali, de eigenaar van café Edison, ook een tekening. 

In mijn andere tekenprojecten in volksbuurten zijn het doorgaans de bewoners die wel of niet instemmen of er op hun huis getekend mag worden. In het Liniekwartier is het de middenstand. In een poging al hun verzoeken in te willigen raakt het project steeds verder verwijderd van zijn einde."

Bart Lodewijks in The Indepedent  'The silence of the studio made me sleepy so I went outside to draw'

www.independent.co.uk

bart lodewijks