17-10-2015 

Dutch Design week

Kunstproject van Electron te zien tijdens de Dutch Design Week 2015

De geheime tuin, onderdeel van het kunstproject op het terrein DrieHoefijzers te Breda is te zien op de Dutch Design Week. Stichting Electron heeft samen met vastgoedontwikkelaar AM wonen kunstenaars gevraagd hun visie te geven op het braakliggende terrein in aanloop naar de bouw. Eén van deze kunstenaars, Desiree Hammen en Liesbeth Kaag van GardenMania uit Eindhoven presenteren hun project De geheime tuin in Strijp S tijdens de Dutch Design Week. De geheime tuin vertelt je het verhaal van de transitie van het braakliggend terrein de DrieHoefijzers in de spoorzone van Breda. Bij GardenMania laten de makers een beeldverhaal plus ’site specific’ werk zien en geven daarmee hun visie op de schoonheid van inheemse flora. 

Flora op het terrein/beeldverhaal

Op het terrein Driehoefijzers groeien allemaal planten die we doorgaans bestempelen als onkruid. Toch groeien er ook planten die we ook in de bloemenwinkel vinden. De favorieten worden met naam en toenaam vermeld in een kleine fotoserie die een kijkje geeft in de inheemse flora van het project in Breda zoals dit eerder te zien was tijdens Open Monumentendag. 

Borduurwerk/Work in progress 

Vanuit het haute couture borduren wordt een kruising gemaakt tussen een borduurwerk en een bloemstuk. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen die op het terrein te vinden zijn, wordt de verwilderde natuur naar de hand van de kunstenaar gezet. Het borduurwerk dat GardenMania in Breda heeft gemaakt krijgt een vervolg in Eindhoven. Op het terrein van GardenMania zijn andere omstandigheden en dat vraagt deels om andere ingrepen in materiaal en vorm. Tijdens de DDW zijn zijn de mensen van GardenMania aan het werk en geven ze uitleg. Bezoekers hebben de mogelijkheid om mee te helpen aan dit project. Het eindresultaat zal een borduurwerk zijn in de tuin van GardenMania als herinnering aan Driehoefijzers Breda.

Gebied- en vastgoedontwikkelaar AM heeft in samenwerking met Stichting Electron op het Drie Hoefijzersterrein in Breda een kunstproject opgezet. Tijdens de Cultuurnacht zijn de eerste kunstwerken uitgelicht (Wordt Vervolgd). Andere projecten zijn met On site Poetry tot stand gekomen op het omringende hek en het terrein. Eind 2015 zullen studenten en alumni van AKV | St. Joost kunstprojecten realiseren.

www.driehoefijzers.nl

www.lilabotanica.nl

www.desireehammen.nl

www.gardenmania.nl

 

 

 

secret garden II