05-06-2014 

Expositie AKV St. Joost

Tweejaars studenten audiovisueel

Hoe ga je om met de regels die vanuit alle hoeken van het bestaan op je worden afgevuurd? Hoe ga je om met de normen en waarden die we zelf hebben bedacht? Wie zijn wij om ons aan de regels te houden? Wie zijn wij om met die regels te breken? Wie zijn wij om onze regels te maken? Willen wij als jonge filmmakers breken, braken of maken?

Regels bevragen, buigen, breken of maken

5 juni opent binnen Electron de expositie Breker Maker Braker, de expositie van studenten audiovisueel van AKV St. Joost. Vanuit de opdracht een video-installatie te maken zijn 10 tweedejaars filmstudenten van het AKV Sint Joost aan de slag gegaan met deze vragen. Elke student is op een andere manier bezig geweest zijn eigen makerschap te onderzoeken en onderwerpen aan te grijpen en daarin regels te bevragen, buigen, breken of zelfs maken.

Nieuwe lichting filmkunstenaars

De expositie is voor de meeste studenten het eerste stapje naar de grote buitenwereld. Het is de eerste keer dat ze de kans krijgen hun werk te exposeren. Ook kunnen studenten experimenteren met de werking van film in combinatie met een ruimtelijk aspect. Ze krijgen de kans hun film op een ruimtelijke manier te ontwikkelen. Tegelijkertijd leren ze hoe ze een evenement moeten organiseren en met hun verschillende werken en insteek tot een samenhangend geheel kunnen komen. Bezoekers kunnen een nieuwe lichting filmkunstenaars verwachten en een kijkje nemen in de creatieve breinen van deze jonge kunstacademiestudenten. Ook dit jaar zijn er mooie films te zien die de bijzondere ideeën van een nieuwe generatie filmmakers uitdragen.

Dit jaar zijn er 10 deelnemers aan de expositie, te weten: Vivianne Jorritsma, Dwight Fagbamilla, Festus Toll, Francina Stolk, Joep de Boer, Koen Koopmans, Marieke de Vries, Merijn van den Brand, Nena Schoenaker, Sophia de Hoog.

 

Opening expositie Breker Maker Braker           Duur expositie

5 juni 2014                                                                       Van 6 t/m 9 juni

19:00 tot 22:00 uur                                                          geopend van 12:00 tot 19:00 uur                                                                      

Locatie

Kopse Kant Hal, Kantine Electron
Speelhuislaan 171  
4815 HA Breda

 

 

expo AKV