14-09-2014 

Opening Grey

met live optredens van Holy Wave uit de USA & Hellshovel uit Canada 

Breda’s eerste echte collectors vinyl store Grey staat gaat vrijdag 12 september officieel open. Met een aanbod van zeldzame singles en LP’s uit alle werelddelen uit de periode 1950 tot 2014. Eigenaar Marthy Coumans, internationaal gekend muziekverzamelaar en modeontwerpster Rianne de Witte spelen met Grey in op een internationale trend. Want vinyl is terug! “Waar tot een paar jaar geleden vinyl vooral iets was voor verzamelaars en muziekfanaten zie je nu ook jongeren van 18-25 jaar bij ons binnenlopen en ja... ook mensen die graag weer plaatjes willen gaan draaien maar ooit alles bij het vuil hebben gezet.” Voor die mensen heeft Grey ook tweedehands platenspelers.

Concerten in Electron

Grey initieert ook live optredens. Op zondag 14 september komen twee populaire underground bands uit de Verenigde Staten en Canada naar Breda. Grey werkt hiertoe samen met Stichting Electron waar de optredens plaats zullen vinden. ‘Holy Wave’ komt uit Austin, Texas, en heeft reeds 2 uitstekend ontvangen elpees uit op het Reverberation Appreciation Society label. Hun muziek is een meeslepende mengeling van 90s shoegazer met 60s garage psych. Hellshovel uit Montreal, Canada, heeft ook al een aantal platen uit op het populaire Slovenly label. Hun muziek doet volgens de critici denken aan Johnny Cash aan de Codeïne. De deuren gaan open om 19.30 en de eerste band begint om 20.30 uur. Grey verzorgt deze avond de achtergrond muziek. Voor reserveringen stuur een mail naar info@greyrecords.nl of kom naar de Grey winkel. Entree bedraagt €7,50

Kleding naast vinyl 

Rianne de Witte neemt bij Grey alles naast de vinyl collectie voor haar rekening zoals kleding. Voor Grey ontwerpt zij een herenlijn en selecteert daarnaast kleurige vintage herenshirts en jasjes. Tweedehands kleding is populair bij veel vrouwen maar voor heren is nog nauwelijks iets te vinden. Grey brengt daar verandering in. Verder is er ook een aanbod kunst en vintage design en in de nabije toekomst zullen er ook biologische drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn.

Opening

De opening zal plaatsvinden aan het Van Coothplein 7 vanaf 16.00 uur. Om 17.00 uur zal Selcuk Akinci, de Bredase wethouder van cultuur, de winkel feestelijk openen. Armand, Nederlands bekendste protestzanger bekend van ‘Ben ik te min’ en ‘1 Van hen ben ik’, zal tijdens de opening een optreden verzorgen. Ook Berend Vonk, nationaal vermaard striptekenaar en ex-zanger van de legendarische Sufgerukte Wallies zal een aubade brengen aan de nieuwe Bredase collectorshop. Dit alles zal plaatsvinden in, rondom en bij de winkel.

Grey Records

Grey records is een platenlabel dat verbonden is met de winkel. Regelmatig zullen er platen uitkomen van nieuwe veelbelovende Nederlandse bands en reissues met obscure oude wereldmuziek. Marthy Coumans begon in 1986 met het uitbrengen van releases. Inmiddels heeft hij 50 uitgaves op zijn naam staan.

Webshop

Vanaf 12 september is ook de webshop online. Hierop worden naast eigen releases ook kleding en collectable platen aangeboden. www.greyrecords.nl

Grey

Van Coothplein 7
4811NC Breda
Tel Marthy 06 36094728 en Rianne 06 22285460

info@greyrecords.nl

www.greyrecords.nl

Openingsfeest 12 september: 16.00-20.00 uur
Concert in Electron 14 september: 20.30 uur

 

Schermafbeelding 2014-09-02 om 18.52.11