06-06-2014 

Soul’Afrique

Paul van Kemenade - Faku -Mnisi -Mhlanga & Band, 20-jarig jubileum

Stichting Electron presenteert op 6 juni SoulAfrique, een quintet onder leiding van Paul van Kemenade, dat in juni in Nederland en Zuid-Afrika optreedt om hun 20 jarige jubileum en hun intercontinentiale samenwerking te vieren. Van 29 mei tot en met 4 juli zullen dit jaar 29 concerten plaatsvinden in Nederland en Zuid-Afrika.

Sinds 1994 hebben Paul van Kemenade en Zuid-Afrika een warme band. Dit jaar tourde Van Kemenade’s quintet zeven weken door het Afrikaanse continent, waar ze veel Zuid-Afrikaanse muzikanten van naam ontmoetten en samen optraden. Talentvolle muzikanten als trompettist Feya Faku, tenor Zim Ngqawana en Sydney Mnisi en gitarist en zanger Louis Mhlanga werkten samen met Van Kememade in Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Duitsland en België. Ze traden op in clubs, theaters en op festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Grahamstown Festival en het Leipziger Jazztage. Sindsdien blijven ze samen komen en spelen, later soms vergezeld door de Zuid-Afrikaanse gitarist Bheki Khoza en vocalist Sonti Mndebele.

In het huidige project ’Soul’ Afrique’ ontmoeten zij elkaar weer en spelen composities van elkaar. Een spectaculaire samenwerking tussen de gerenomeerde Zuid-Afrikaanse trompetist Fezile ’Feya’ Faku, tenor Sydney Mnisi, gitarist en vocalist Louis Mhlanga en het quintet van altosaxofonist en componist Paul van Kemenade. De muziek van deze indrukwekkende muzikale, interculturele cocktail is geïnspireerd door de kleurrijke Zuid-Afrikaanse muziekstijlen, geïmproviseerde Europese muziek en Amerikaanse jazz.

Samenstelling quintet ’SoulAfrique’ mei en juni tour

Paul van Kemenade - altosax, compositie
Feya Faku - tenorsax, compositie
Sydney Mnisi - tenorsax, compositie
Louis Mhlanga - gitaar, zang, compositie
Pieter Bast - drums
Wiro Mahieu - bas, e-bass
Louk Boudesteijn - trombone, compositie
Rein Godefroy - piano, toetsenist

SoulAfrique                                                                        

6 juni
20:30 tot 23:00 uur, deuren gaan open om 20:00 uur
kaarten:  10,-

Locatie 

Het Café
Belcrumweg 19  
4815 HA Breda

poster SA