01-09-2014 

Stripcultuurbeurs

Uitreiking op Stripfestival Breda 2014

Dit jaar voor wordt voor het eerst De Stripcultuurbeurs uitgereikt. De beurs - in het leven geroepen door de Gemeente Breda - zal in samenwerking met Stichting Strips in Beeld voor de eerste keer worden uitgereikt op Stripfestival Breda 2014. Het gaat om een bedrag van € 4.000 dat wordt toegekend aan een of meer projecten die en positieve bijdrage leveren aan het Nederlandse beeldverhaal.

De Stripcultuurbeurs kan worden ingezet voor verschillende doeleinden; de productie van een stripverhaal, het organiseren van een expositie, reis- en verblijfkosten voor een stageplek of beursbezoek, de realisatie van een app, onderzoek voor een stripproject of het maken van een muurbeschildering. Voorwaarde is dat het project de strip op sprekende wijze in beeld brengt.

Aanvragen kunnen tot 14 september 2014 worden ingediend via info@stripcultuurbeurs.nl. Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury vertegenwoordigd door Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno, Jos van Waterschoot, conservator populaire cultuur van de Universiteit van Amsterdam, en Jan Kamp, galeriehouder in Breda.

Ga voor het reglement en meer info naar stripcultuurbeurs.nl

Schermafbeelding 2014-07-04 om 09.26.39