22-05-2014 

Tentoonstelling Kleurrijk door SMO Breda e.o.

Krachtig werk en onontdekte talenten

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda organiseert in samenwerking met Stichting Electron de expositie Kleurrijk, waarin cliënten hun creatieve werken op doek of papier aan publiek tonen. Een activiteit in het kader dagbesteding en zingeving. De expositie loopt van 22 t/m 24 mei en wordt afgesloten met een veiling op 24 mei waar doeken met opbod gekocht kunnen worden.

Het project is in februari gestart en het is inspirerend om te zien hoe gedreven cliënten hier mee aan de slag zijn gegaan. De afgelopen maanden hebben de deelnemers van Kleurrijk diverse doeken gemaakt. Deze werken zijn zeker zo kleurrijk als de deelnemers zelf. Daarom organiseert SMO Breda e.o. in samenwerking met Electron een expositie met een veiling.

Op de veiling kunnen de doeken per opbod worden verkocht. De kunstenaars hebben hierbij de mogelijkheid een minimumprijs te stellen. Tijdens de expositie is het ook mogelijk een bod te doen op de tentoongestelde kunst. De opening is op donderdag 22 mei en zal worden verricht door Lieke Jansen, directeur- bestuurder van SMO Breda e.o.

De tentoongestelde werken hebben een krachtige uitstraling en zijn uit het leven gegrepen; de hand van de kunstenaar is er duidelijk in te zien. Deze expositie is dan ook een unieke kans om onontdekte talenten te leren kennen.

SMO Breda is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor mensen met langdurige of actuele problemen. Hierdoor komen zij buiten de maatschappij te staan of kunnen zich daarbinnen niet handhaven, met als gevolg isolement en maatschappelijke uitsluiting.

kleurrijk