31-07-2014 

Opening Wordt vervolgd

Dit weekend terrein Drie Hoefijzers Noord 

Wordt vervolgd is een tijdelijk beeldend kunstproject van Merel van der Linden in samenwerking met Stichting Electron. Het project geeft een tijdelijke en creatieve invulling op het braakliggend terrein “Driehoefijzers Noord” in Liniekwartier. Wordt vervolgd wordt gesubsidieerd door het Prins Bernhard Cultuur Fonds, maar is daarnaast afhankelijk van donaties. Het kunstproject is inmiddels live op het crowdfundingsplatform Voordekunst en is naarstig op zoek naar donateurs en ambassadeurs.

Liniekwartier is een kleine wijk in de spoorzone van Breda. Van 2013 tot 2020 ondergaat deze wijk een grootschalige renovatie. Huizen worden opgeknapt, verkocht en verhuurd aan jonge starters. Liniekwartier ligt tegen het centrum en het nieuwe station aan.

Kunstenaars

De kunstenaars Sil Krol, Thomas Ritzen, Josua Wechsler, Martin en Inge Riebeek en Tom l’Istelle ontwikkelen kunstinterventies voor dit terrein. De werken, uiteenlopend van maatschappijkritische en ludieke installaties tot performance art, zijn te zien van juli tot en met september 2014.

Openstelling voor publiek

Wordt vervolgd wil verrassen, aan het lachen maken en verwonderen op deze verlaten plek. Op 5 en 6 juli is dit terrein open voor publiek en kan men deze werken van dichtbij bekijken. Het project Wordt vervolgd moet mede door crowdfunding worden gerealiseerd. De kunstenaars fungeren als ambassadeurs en hebben uw steun hard nodig om de kunstwerken te kunnen realiseren. 

Meer weten over dit kunstproject? www.wordtvervolgbreda.nlEn volg Wordt vervolgd op Facebook

Wordt vervolgd is een project uit het programma Creatieve Wijk Linie en wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, BKKC, Gemeente Breda, Stichting Electron en Allee Wonen

 

Schermafbeelding 2014-05-30 om 15.57.55